Göz Altı Morluklarından Kurtulabilirsiniz
Göz altı morluğu günümüzde toplumda sık rastlanılan bir sağlık sorunudur. Göz kapaklarının derisinin ince olması da bu problemin daha belirgin hale getirmektedir. Göz altı morluğu beraberinde göz çevresinde kırışıklıklar ve torbalanma da var ise kişiyi daha yorgun, üzgün ve yaşlı gösterecektir.
Öncelikle anatomik olarak kapak derisinin ince olması, cilt altı yağ dokusunun olmaması ve gene o bölgede kas tabakasının da ince olması alt katmanlardaki kan damarlarının kırmızı renginin ışık vasıtasıyla mavi-mor renkte görünmesine neden olur ki bu durum aslında göz altı koyulaşmasının temelinde yatan patolojidir.
Kronik böbrek yetmezliği gibi kronik hastalıklar, uykusuzluk, alkol ve sigara tüketimi, sağlıksız beslenme, gebelik, az su ve aşırı çay kahve tüketimi, göz kapaklarında gevşeme, alerji, burun tıkanıklığı, tiroid rahatsızlıkları sayılabilir. Burada kalıtsal göz altı morluğunu ayrı bir kenara koymakta fayda vardır. Çünkü hastadan aileden geçen göz altı morluğu varsa bunun tedavisi daha uzun soluklu ve daha zor olacaktır.
Göz Altı Morluğunun Tedavi Yöntemleri
Bu yöntemde genellikle fraksiyonel lazer kullanılmaktadır. 1 ay arayla 2-3 seans lazer uygulanmaktadır. Lazer hem morluğu açmada yardımcı olacak hem de o bölgede cildin gençleşmesini sağlamaktadır.
Her iki uygulama da ortalama 4-5 seans şeklinde uygulanmakta ve hem alt hem üst kapaklara uygulanabilmektedir. Tamamen ağrısız ve acısız yöntemler olup özellikle PRP doğal bir yöntem olmasıyla fark yaratmaktadır. Bununla birlikte son zamanlarda en son teknoloji mezoterapi ürünleri sadece koyulaşmayı açmakla kalmayıp aynı zamanda yeniden oluşmasını engelleyen zengin içerikleri ile tedavide kalıcılığı önemli ölçüde arttırmıştır.
Bu dolgunun içinde sadece hyalüronik asit olmayıp pigment açıcı muhteviyat da mevcuttur. Avantajları lokal anestezik krem sürülmesi sonrası birkaç dakika içinde uygulama yapılması ve özellikle koyulaşmaya ek olarak göz altındaki çukurlukları da doldurması sayılabilir. ‘ hafta arayla 2 seans şeklinde uygulanır.
Hastanın kendisindeki yağ dokusu lokal anestezi altında alınır bir takım işlemlerden geçirilerek kök hücreden zengin hale getirilerek koyulaşmanın ve çöküklüğün olduğu alanlara verilir. Bu işlemin avantajları organik bir yöntem olması dolguya oranla daha kalıcı olması ve daha başarılı olmasıdır.
Eğer hastada göz kapaklarında ciddi sarkma, gevşeme ve torbalanma mevcut ise cerrahi bir işlem ile hem bunlar düzeltilir hem de o bölgedeki yağ dokusu yeniden düzenlenerek sorun düzeltilebilir.